Proces teamindelingen seizoen 2022-2023 - KV Woudenberg

Proces teamindelingen seizoen 2022-2023

7 mei 2022 10:15

JC en TC

We gaan richting het einde van dit seizoen. De laatste competitiewedstrijden zijn op 18 juni en de D-teams en hoger hebben op 25 juni het beachkorfbaltoernooi op het Henschotermeer. Houd met deze data rekening als je een teamafsluiting wil organiseren.

De competitie van het volgende seizoen start op 10 september 2022. De eerste oefenwedstrijden zijn op 27 augustus. De week van 29 augustus wordt een feestweek i.v.m. het 60-jarige bestaan van onze club! Deze wordt op 3 september groots afgesloten. Daarover ontvang je later meer info.

De JC en TC hebben al meerdere overleggen gehad over de teamindelingen. Het streven is om dit proces uiterlijk 25 juni af te ronden zodat er voor de zomervakantie al enige keren met de nieuwe teams getraind kan worden. De (school)zomervakantie voor onze regio start 9 juli. Wij gaan als vereniging zorgvuldig om met het proces van teamindeling. Hierbij willen we onze spelers, trainers en ouders van jeugdleden informeren over hoe dit verloopt.

Hoe komt de teamindeling tot stand?

Wij hebben een teamcoördinator voor elke leeftijdscategorie. De seniorenteams zijn verdeeld over enkele coördinatoren. Er is een teamcoördinator voor de seniorenteams, 10e en Midweek, A-jeugd, B, C, D, E, F en Kangoeroes.

Omdat de doelgroep jeugd (B tot Kangoeroes) erg groot is, wordt de teamindeling daar door de jeugdcommissie gedaan waarbij elke teamcoördinator verantwoordelijk is voor zijn teams. Deze coördinatoren bekijken gedurende het hele seizoen regelmatig wedstrijden en trainingen en houden contact met de trainers over de teams en spelers. Dat vinden wij erg belangrijk. Wij baseren onze teamindeling op alles wat we in een heel seizoen zien. Daarom organiseren wij vrijwel geen selectiewedstrijden. Dat zijn momentopnames. Soms is het toch nodig omdat het heel lastig is om een keuze te maken.

Bij de indeling houden we rekening met vriendjes en vriendinnetjes waar mogelijk, zeker buiten de selectieteams. Elke speler mag één vriendje opgeven waar hij/zij graag bij wil. En de teamcoördinatoren kennen na een of meerdere seizoenen de meeste spelers ook goed genoeg om een oordeel te geven. Met alle verzamelde informatie maken de coördinatoren een concept-teamindeling. Deze bespreken we met elkaar en verzamelen input van de trainers om de indeling verder te verbeteren. Zo ontstaat een definitief concept.

Deze publiceren we medio juni. Als je daar vragen of opmerkingen over hebt, kun je bij de teamcoördinator of voorzitter JC of TC terecht. Het streven is dus om de definitieve teamindeling uiterlijk 25 juni gereed te hebben, zodat er vanaf dan tot de zomervakantie met de nieuwe teams getraind kan worden. Wij beseffen dat we niet aan alle wensen kunnen voldoen en dat er discussie kan zijn over de gemaakte keuzes. Realiseer je in ieder geval dat het een zorgvuldig proces is en er rekening wordt gehouden met vele factoren om tot de best mogelijke indeling te komen. Elke speler met veel plezier, op het juiste niveau en in een veilige omgeving laten korfballen is het ultieme doel!

In welke leeftijdscategorie word ik ingedeeld?

In onderstaande tabellen kun je zien in welke leeftijdscategorie je in principe wordt ingedeeld in het nieuwe seizoen. Het laatste getal in de rij is de maximum leeftijd die je mag hebben in die categorie. Het is onder bepaalde omstandigheden mogelijk om daar een uitzondering op te maken. Dat doen wij liever niet, maar uitzonderingen zijn mogelijk vanwege bijvoorbeeld uitzonderlijk talent of noodzaak om teams qua aantallen rond te krijgen.

Als je een senioren vriendenteam met elkaar wilt vormen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de TC: Ronald Treep of Martijn de Haan.

We hopen dat bovenstaande duidelijkheid geeft hoe we te werk gaan. Als je vragen hebt, laat het ons weten!

Gerben van Dijk voorzitter JC – jc@kvwoudenberg.nl  

Ronald Treep voorzitter TC – tc@kvwoudenberg.nl

Alle teamcoördinatoren vind je hier:

https://www.kvwoudenberg.nl/950/bestuurs--en-commissieleden/

 

 

o A-klasse tussen 15,1 en 18,0 jaar;

 

o B-klasse tussen 13,1 en 15,0 jaar;

 

o C-klasse tussen 11,1 en 13,0 jaar;

 

o D-klasse tussen 9,1 en 11,0 jaar;

 

o E-klasse tussen 7,1 en 9,0 jaar;

 

o F-klasse tussen 5,1 en 7,0 jaar.

 

 

 

 

Geboren in

Korfballeeftijd (= leeftijd

op 31 dec.)               

Leeftijdscategorie              

2003 of eerder

19 of ouder

Senioren

2004 

18 

A-jeugd 

2005 

17 

A-jeugd 

2006 

16 

A-jeugd 

2007 

15 

B-jeugd 

2008 

14 

B-jeugd 

2009 

13 

C-jeugd 

2010 

12 

C-jeugd 

2011 

11 

D-jeugd 

2012 

10 

D-jeugd 

2013 

E-jeugd 

2014 

E-jeugd 

2015 

F-jeugd 

2016

6

F-jeugd 

2017

5

Kangoeroes

2018

4

Kangoeroes

       

 

Bron: JC en TC
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!