Proces teamindelingen seizoen 2021-2022

7 april 2021 13:00

JC en TC

Ook in deze bijzondere tijd van een wereldwijde epidemie zijn we bezig met het maken van plannen voor het volgende seizoen, waarvan de competitie start op 4 september 2021.
Uiteraard is alles wat we plannen onder voorbehoud van de mogelijke gevolgen van het corona-virus en dito maatregelen.
Hier vind je toelichting op het proces.

De JC en TC hebben reeds meerdere overleggen gehad over de teamindelingen voor het nieuwe seizoen. Het streven is om dit proces uiterlijk 1 juni af te ronden en vanaf dan met de nieuwe teams te gaan trainen. LET OP: als de 2e helft veldcompetitie niet doorgaat, starten we wellicht eerder met trainen in de nieuwe teams. Als de competitie wel doorgaat starten we later met de nieuwe teams. Gezien het stil leggen van de competitiewedstrijden bekijken we de optie om langer door te trainen. De (school)zomervakantie voor onze regio start immers pas midden juli.

Wij gaan als vereniging zorgvuldig om met het proces van teamindeling. Hierbij willen we onze spelers, trainers en ouders van jeugdleden informeren over hoe dit proces verloopt.

Hoe komt de teamindeling tot stand?

Wij hebben een teamcoördinator voor elke leeftijdscategorie. De seniorenteams zijn verdeeld over enkele coördinatoren. Er is een teamcoördinator voor de seniorenteams, 10e en Midweek, A-jeugd, B, C, D, E, F en Kangoeroes.

Omdat de doelgroep jeugd (B tot Kangoeroes) erg groot is, wordt de teamindeling daar door de jeugdcommissie gedaan waarbij elke teamcoördinator verantwoordelijk is voor zijn teams. Deze coördinatoren bekijken gedurende het hele seizoen regelmatig (oefen)wedstrijden en trainingen en houden contact met de trainers over de teams en spelers. Dat vinden wij erg belangrijk. Wij baseren onze teamindeling op alles wat we in een heel seizoen zien. Daarom organiseren wij vrijwel geen selectietrainingen of selectiewedstrijden. Dat zijn momentopnames. Soms is het toch nodig omdat het heel lastig is om een keuze te maken.

Bij de indeling houden we rekening met vriendjes en vriendinnetjes waar mogelijk, zeker buiten de selectieteams; bij de jeugdteams zijn dit de D1, C1 en B1. En de teamcoördinatoren kennen na een of meerdere seizoenen de meeste spelers ook goed genoeg om een oordeel te geven. Met alle verzamelde informatie maken de coördinatoren in april gezamenlijk een concept-teamindeling. Deze bespreken we met elkaar en daarna met de trainers om de indeling verder te verbeteren. Zo ontstaat een definitief concept.

Deze publiceren we midden mei. Als je daar vragen of opmerkingen over hebt, kun je bij de teamcoördinator of voorzitter JC of TC terecht. Het streven is om de definitieve teamindeling uiterlijk 1 juni gereed te hebben, zodat er vanaf dan tot de zomervakantie met de nieuwe teams getraind kan worden.

In welke leeftijdscategorie word ik ingedeeld?

In onderstaande tabel kun je zien in welke leeftijdscategorie je in principe wordt ingedeeld in het nieuwe seizoen. Het is onder bepaalde voorwaarden mogelijk om daar een uitzondering in te maken. Dat doen wij liever niet, maar uitzonderingen zijn mogelijk vanwege bijvoorbeeld uitzonderlijk talent of noodzaak om teams qua aantallen rond te krijgen.

Geboren in

Korfballeeftijd (= leeftijd

op 31 dec.)

Leeftijdscategorie

2002 of eerder

19 of ouder

B-jeugd

B-jeugd

C-jeugd

C-jeugd

D-jeugd

D-jeugd

E-jeugd

E-jeugd

F-jeugd

F-jeugd

Kangoeroe

Als je een senioren vriendenteam met elkaar wilt vormen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de TC: Ronald Treep of Martijn de Haan.

We hopen dat bovenstaande duidelijkheid geeft hoe we te werk gaan. Als je vragen hebt, laat het ons weten!

Gerben van Dijk voorzitter JC – jc@kvwoudenberg.nl

Ronald Treep voorzitter TC – tc@kvwoudenberg.nl

Alle teamcoördinatoren vind je hier:

Bron: JC en TC

Lees meer over: